Företagssamarbeten

Rosa Oktober 2017

Tidig upptäckt räddar liv
I år har vi på Bröstcancerfonden valt att lägga fokus på prevention, eftersom vi vet att en tidig upptäckt kan vara avgörande och räddar liv! Ni kan stötta bröstcancerfonden genom att sälja en eller flera av våra rosa produkter eller på annat sätt stödja oss med penninggåvor.

Pengar till bröstcancerfonden går till patientnära klinisk forskning, bröstcancerdrabbade, viktig information, påverkansarbete samt till prevention/ förebyggande arbete.
Vi vill gärna att ni hjälper oss att sprida information om hur viktigt det är att lära känna sina bröst och tidigt upptäcka förändringar. 

Bröstcancer
Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige. Ungefär 9000 kvinnor får diagnosen varje år och antalet fall ökar med ungefär 1-2 procent årligen. Dessutom kryper sjukdomen ner i åldrarna

Vad som orsakar sjukdomen vet man inte exakt men sannolikt uppkommer den genom ett samspel mellan kvinnliga könshormoner och livsstilsfaktorer. Det man dock vet är att också ärftliga faktorer, så kallade genetiska faktorer, liksom åldern spelar in. Medianåldern att drabbas av bröstcancer är idag 66 år.

 

Klämdagen

Vi har tagit fram den kostnadsfria appen Klämdagen, som med en påminnelsefunktion hjälper kvinnor att komma ihåg att känna igenom sina bröst regelbundet. Appen visar även hur man gör och talar om vad du ska göra om du hittar något som är annorlunda.

Appen finns att ladda ner här eller i AppStoe eller GooglePlay.
Här kan ni ladda hem en animerad undervisningsfilm i form av ett bildspel som visar
hur man undersöker sina bröst.
 Filmen pssar bra att visa  på en tv-skärm tex i en butik.
Behöver ni filmen i ett annat format? maila info@bro.se 

Mer information om klämdagen hittar ni här

 

Material till kampanjen

I vår webbutik kan ni själva plocka ihop det material och de produkter som ni behöver.

Där finns ovanstående: rosa bandet som sidenband, pin eller reflex.

Dessutom informationsmaterial:
Klämdagen-flyer med instruktion som berättar hur man laddar ner appen samt instruktiva bildersom visar hur man känner igenoom sina bröst.
Älska livet- broschyr som innehåller kort information om bröstcancer samt vårt arbete.

I webbbutiken finns även kringmaterial som rosa-bandetlåda och affischer.